Referenser Mentometer - TurningPoint

 

Tipsa om den här sidan
 • Frågesport på stort event | Januari 2016

  by AV- Huset | jan 19, 2016

  I fredags hade ett stort företag sin årliga personalkonferens på Waterfront i Stockholm för sin årliga personalkonferens. Programmet var fullspäckat med föreläsningar, prisutdelningar och den oerhört populära frågesporten. Deltagarna delades in i 93 lag och svarade på frågor med hjälp av mentometrar. De engagerade sig livligt och högljutt. På kvällen bjöds det på middag och underhållning.

  AV-Huset har tillsammans med en producent tagit fram innehållet till frågesporten med hjälp av TurningPoints interaktiva avstämningsverktyg IAV.

  TurningPoint1

  TurningPoint2

  TurningPoint3

  TurningPoint
  105 Comments
 • Debatt-SM i Almedalen | Juli 2015

  by AV- Huset | jul 08, 2015

  Almedalsveckan har precis avslutats. AV-Huset fanns på plats när årets upplaga av Debatt-SM avgjordes.

  Åtta skarpa debattörer och en jury deltog i varje debatt. Publikens uppgift var att utse en vinnare med hjälp av AV-Husets mentometersystem TurningPoint. Ronnie Gran från AV-Huset skötte tekniken och såg till att publiken kunde rösta via våra mentometrar i de aktuella ämnena. 

  Se Debatt-SM - vem vinner argumentationen om jobben? - arrangerat av TCO

  Debatt-SM i Almedalen 2015

   Debatt-SM Almedalen 2015

  Debatt-SM i Almedalen 2015

   Debatt-SM i Almedalen 2015

  Debatt-SM i Almedalen 2015

   Debatt-SM i Almedalen 2015

    Debatt-SM i Almedalen 2015

  Debatt-SM i Almedalen 2015  

   Debatt-SM i Almedalen 2015

  Debatt-SM i Almedalen 2015

   

  Debatt-SM i Almedalen 2015

  Debatt-SM i Almedalen 2015

  Debatt-SM i Almedalen 2015

  Debatt-SM i Almedalen 2015

  Debatt-SM i Almedalen 2015

  Debatt-SM i Almedalen 2015

  Debatt-SM i Almedalen 2015

  Debatt-SM i Almedalen 2015

  Debatt-SM Almedalen 2015

  Debatt-SM Almedalen 2015

  396 Comments
 • Smedshagsskolan vann klassuppsättning av ResponseCard LT och en USB-mottagare i vår tävling på SETT-mässan | Maj 2015

  by AV- Huset | maj 13, 2015
  Vi säger stort grattis till Smedshagsskolan i Hässelby, Stockholm, som vann en klassuppsättning av ResponseCard LT och en USB-mottagare i vår tävling på SETT-mässan för några veckor sedan. AV-Huset besökte en glad Mats Wikström, IT-samordnare på skolan, som fick ta emot priset av Inger Ericson, säljare mot skolor. 

  TurningPoints interaktiva avstämningsverktyg består av olika modeller med många funktioner. Med sina 5 knappar/5 val är ResponseCard LT den enklaste modellen och riktar sig till barn i förskola fram till årskurs 5. Mats Wikström såg genast stora möjligheter med att göra eleverna delaktiga i undervisningen genom att låta eleverna svara och tycka anonymt i olika frågor med hjälp av det interaktiva avstämningsverktyget.
   
  Smedshagsskolan12

  AV-Huset fick en rundvandring på nya Smedshagsskolan som stod klar 2008. Mats Wikström berättar att personalen var delaktig i planeringen av skolan. På Smedshagsskolan börjar barnen i förskoleklass och går ända upp till och med nionde klass. Skolbarnsomsorgen är integrerad, vilket betyder att både förskola och fritidshem finns på skolområdet. Skola och fritids samarbetar vid temaarbeten och projekt. Man jobbar i storklassrum där en klass består av 40 elever. Klassrummen är rymliga och består av ett stort klassrum och två grupprum varav det ena kan avdelas med en skiljevägg. 
   
  Smedshagsskolan3

  "Smedshagsskolan är en av Europas modernaste skolor! Vi har en fantastisk skolmiljö. Vi präglas av nybyggaranda då vår skola, idrottshall, konstgräsfotbollsplan och lekplats är nybyggda. Vi använder modern teknik i undervisningen, interaktiva whiteboards och bärbara datorer är dagliga inslag. Våra klassrum är stora, luftiga och sköna att vara i. Våra möbler är anpassade till att reducera ljud vilket ger en härlig lärandemiljö."

  Citat smedshagsskolan.stockholm.se

   
  Smedshagsskolan8

  Inger Ericson, säljare mot skolor, kör en demonstration av TurningPoints interaktiva avstämningsverktyg och visar hur lätt det är att komma igång med ResponseCard LT, som är den enklaste modellen.   

  Smedshagsskolan9

  Genom att ställa en fråga med max fem svarsalternativ kan man svara och tycka anonymt. Mats Wikström ser fördelar med att använda verktyget i arbetet med skolans värdgrundsarbete EKA, som står för empati, kommunikationsförmåga och ansvar. Hela skolan arbetar gemensamt för att uppnå en skola för alla. Målet är att skapa en skola där alla trivs och uppnår goda kunskapsmål. 

  Smedshagsskolan6
   
  Smedshagsskolan består av en byggnad. I mitten av skolan finns det så kallade kunskapstorget, som delar låg-/mellanstadiet och högstadiet åt. Kunskapstorget består av två våningsplan och är smyckat med ett smidesstaket och vackra konstverk tillverkade av konstnären Sture Collin. Här på scenen går "Smedovision" av stapeln varje år. Smedovision är Smedshagsskolans alldeles egna Eurovision Song Contest dit föräldrar, syskon, nära och kära bjuds in.
   
  Smedshagsskolan5

  Vi lämnade skolan med en fin känsla inom oss. På scenen övades sånger inför skolavslutningen. Man blev nästan tårögd och rörd av den vackra sången. Tack för besöket!

   
  Smedshagsskolan4
  194 Comments
 • AV-Huset på SETT-mässan i Kista | April 2015

  by AV- Huset | apr 16, 2015
  AV-Huset fanns på plats på SETT-mässan i Kista och visade Magic Box och TurningPoints interaktiva avstämningsverktyg IAV för grundskola. Montern var välbesökt. Kolla in vimmelbilder från mässan.


  SETT_1

  SETT_2

  SETT_3

  SETT_4

  SETT_5

  SETT_6

  SETT_7

  SETT_8

  SETT_9

  SETT_10

  SETT_11

  SETT_12

  SETT_13
  12 Comments
 • Turning Technologies var med på The Rachael Ray Show | Februari 2015

  by AV- Huset | feb 24, 2015

  Inför Oscarsgalan fick studiopupliken i The Rachael Ray Show förutspå vilka skådespelare som kommer att ta hem en Oscar. Publiken röstade med Turning Technologies interaktiva mentometersystem.  
   
  Se klippet nedan där publiken använder mentometerdosan ResponseCard RF LCD.

  120 Comments
 • AV-Huset på Bett-mässan i London | Januari 2015

  by AV- Huset | jan 21, 2015
  AV-Huset finns på plats i TurningTechnologies monter på BETT-mässan i London 21-24 januari. SMART lanserar sin mycket intressanta produkt Kapp som kommer i flera storlekar ända upp till 84".
   
  BETT-mässan-London1

  BETT-mässan-London2

  BETT-mässan-London3

  BETT-mässan-London4
  59 Comments
 • AV-Huset hjälper till på konferens i Nyborg i Danmark | November 2014

  by AV- Huset | nov 03, 2014
  Idag har AV-Huset varit på plats i Nyborg i Danmark för att hjälpa Intermune på deras konferens med ett femtiotal sjuksköterskor. Ämnet är lungsjukdomar och det ställs många bra frågor till deltagarna som svarar med IAV-systemet TurningPoint.

  Intermune2

  Intermune1
  37 Comments
 • Frågesport med mentometerknappar | Oktober 2014

  by AV- Huset | okt 07, 2014
  AV-Huset har hjälpt Svensk Fastighetsförmedling med deras säljkonferens. På agendan stod det bland annat frågesport där deltagarna fick knappa in sina svar via mentometerknappar.

  svenskfastighetsförmedling1

  svenskfastighetsförmedling3
  81 Comments
 • Debatt-SM i Almedalen | Juli 2014

  by AV- Huset | jul 03, 2014
  Även detta år fanns AV-Huset på plats under Almedalsveckan. Ronnie Gran såg till att publiken kunde rösta via våra mentometrar i Debatt-SM om olika aktuella ämnen. Åtta debattörer och en vinnare. Behrang Miri vinner Debatt-SM om kulturpolitiken och avslutar med en rapp. I Debatt-SM om pensionerna vinner Hannes Hervieu och får pris av Lars Ohly. Vinst för Hans Linde i årets Debatt SM om skolan som får pokal av talmannen. 

  SVT fanns på plats och filmade.

  Publik Debatt-SM i Almedalen 2014 - Mentometer/TurningPoint

  Publik med mentometer/TurningPoint på Debatt-SM i Almedalen 2014

  Debatt-SM om pensionerna i Almedalen 2014 - Mentometer/TurningPoint

  Debatt-SM om kulturpolitiken i Almedalen 2014 - Mentometer/TurningPoint

  Debatt-SM om skolan i Almedalen 2014 - Mentometer/TurningPoint

  Publik vid Debatt-SM om pensionerna i Almedalen 2014 - Mentometer/TurningPoint

  Debatt-SM om kulturpolitiken i Almedalen 2014 - Mentometer/TurningPoint
  597 Comments
 • Seminariet "Busy doing nothing - om framtidens arbetsliv" i Almedalen | Juli 2014

  by AV- Huset | jul 02, 2014
  "Busy doing nothing - om framtidens arbetsliv" var rubriken på seminariet som ägde rum i ett fullsatt Wisby Kongresshall i Almedalen den 2 juli. Nära häften av alla jobb kan tas över av maskiner, datorer och robotar inom 20 år. AV-Husets Ronnie Gran fanns på plats och aktiverade publiken, som fick rösta med hjälp av våra mentometrar.

  Läs mer om seminariet: http://www.stratresearch.se/sv/ssf/Nyheter/2014/Vi-ses-i-Almedalen/
   
  Seminariet 'Busy doing nothing - om framtidens arbetsliv' i Almedalen 2014
  543 Comments