Månadens kund - Februari 2014

Kompetenscenter Stockholm

Kompetenscenter Stockholm är en konferensanläggning som erbjuder möteslokaler i hjärtat av Stockholms City, promenadavstånd till både Centralstationen, Cityterminalen, tunnelbana och busslinjer. Kompetenscenter Stockholm består av nio konferenslokaler och fem mötesrum med modern konferensteknik och personlig service. Anläggningen är modernt designad och den största konferenslokalen kan ta emot upp till 70 personer.

Kompetenscenter Stockholm har varit kund hos AV-Huset sedan 2004. Under årens lopp har AV-Huset installerat och levererat AV-teknik i form av ljud- och bildlösningar. Anläggningen har nyligen renoverats och utökats med fyra nya konferenslokaler som har försetts med toppmodern AV-teknik levererad av AV-Huset. Tekniken består av presentationsskärmar med touch-screen, inbyggd PC med Windows 8 och ersätter därmed den traditionella projektorn med tillhörande duk och högtalarsystem. Installationen gör att Kompetenscenter ligger i framkant när det gäller konferensteknik. Skärmarna har den nya 4K-tekniken (upplösning på 3840x2160 med så kallad Ultra High Definition) och ger revolutionerande bra bildupplösning.

Varför har ni valt AV-Huset som leverantör?

Vi har valt att övergå enbart till AV-Huset dels för att det är smidigt att ha en leverantör men också för att vår kontaktperson på AV-Huset är proffsig som leverantör. Han är bra på att hitta lösningar utifrån mitt perspektiv som kund.

Det är spännande med den nya tekniken. Fördelen med presentationsskärmarna är att man lätt pluggar in sin USB-dongel och så kommer bild och ljud upp trådlöst. Man slipper därmed jobbiga sladdar men även strålkastarskenet samt störande surrande ljud från projektor. Dessutom är bildkvaliteten så mycket bättre.

Tekniken är bakåtkompatibel vilket gör att man enkelt kan ansluta sin dator med kabel om man hellre vill det. Viktigaste av allt är att kunden ska känna sig trygg när han eller hon använder tekniken hos oss.

Vilka styrkor tycker ni AV-Huset har?

AV-Huset är ett modernt företag som ligger i framkant. Styrkan är självklart teknikkunnandet men kundmedvetenheten är minst lika viktig för mig. Det är oerhört viktigt att ha en bra dialog så vi förstår varandra. AV-Huset är duktiga på att lyssna in kundens behov och leverera rätt funktion.

En stor styrka är också AV-Husets hyres- och eventavdelning. När jag behöver extra utrustning med kort varsel kan jag ringa och få det levererat från ena dagen till den andra. Det är en stor trygghet för mig att kunna säga ja till Kompetenscenters kunder. Tack vare AV-Huset löser vi kundernas behov utan problem.   

Hur fungerar samarbetet med AV-Huset?

Vi har ett mycket bra samarbete med AV-Huset där kundmedvetenheten och den personliga dialogen är viktigast. När vi behöver komplettera med utrustning vet vår kontaktperson exakt vad behovet är, vad vi har för utrustning, vad vi kan komplettera med och vad man kan koppla in och inte koppla in.

Tipsa om den här sidan

Erik Anderquim, Platsansvarig på Kompetenscenter Stockholm

"Det som är bra med AV-Huset är att de är väldigt kundmedvetna. Vår kontaktperson ser våra behov och vet exakt vad vi jobbar med"

”Förutom att vi ska erbjuda bra teknik är det minst lika viktigt att den är lättanvänd och användarvänlig!”